Gradering Video 3 kup

Together we fight


Inget är värt nått om vi inte gör det tillsammans. 

Gradering med blått bälte och rött streck

Vi kämpar varje dag för att Covid-19 inte ska ta över våra val i livet, Taekwon-Do är ett sätt att leva, ett val av väg i livet. Det moderna samhället låter kroppen vila och hjärnan jobba. Kroppen behöver motion för att behålla sin kapacitet. Tkd tillfredställer kroppen och det mentala samtidigt som du får vänner och samhörighet. Och skulle du behöva försvara dig så har du tkd till din hjälp. 


Terminens gradering är annolunda för vissa. Men den ska genomföras av alla. Förr eller senare återgår vi till det normala och då ska vi inte känna att vi har förlorat tid i vår väg. Denna gradering gäller alla som inte kan träna pga corona eller inte får pga restritionerna. 


Reglerna som gäller. 

Man spelar in sina mönster, handtekniker, fottekniker och step-sparringen i samma tagning.

Spagat, split och armhävningar spelar man in seperat. När ni är klara dela ni videon till Patrik. När allt är bedömnt meddelas ni via mail om ert reslutat. Utdelning av Certifikat och infyllnad av pass sker vid nästa träning när restritionerna är lättade. 


Ni får göra hur många omtagningar som helst. Vårt tips är att ni tränar väldigt mycket på allt enligt video nedan. Ni har nästan 3 veckor på er att göra en bra graderingsvideo. 

Allt ni ska kunna finns inspelat längst ner på sidan.

Step-sparringen ska ni spela in enligt video med attack och försvar.  Inspelningsordningen finns på röd knapp. 


Återigen så måste allt utom split,spagat och armhävningar spelas in i en och samma video, det är det som är själva utmaningen i denna gradering. 

Mer tips..

Skriv ut, skapa ett manus och be någon hjälpa er med kommando under inspeningen så att det flyter på.  Välj en plats med bra ljus. Behöver ni hjälp med lokal, teknik eller annat så ber jag er kontakta era faddrar. De har nyckel till lokalen och kan säkert hjälpa er om ni har frågor, behöver låna lokalen, kanske nyckel. (Grön knapp för kontakuppgifter faddrar)Dela filmen till Patrik

När ni är klara med filmen ska ni ladda upp den för att sen dela en länk.  Det finns olika sätt att dela video, men jag vill att ni laddar upp den sen delar en länk så att jag kan ladda ner för granskning. 

Ni kan oclkså  ladda upp den på youtube och sen dela till mig.


Det går dela via en  sida som heter delafil.se Kopiera länken ni får för att dela,. Dela inte via sidans email- alternativet. Klicka på blå knapp för att komma till delafil.se


 OBS! Glöm ej att namnge alla video. 


Lycka till 

Alla tekniker för din nya grad finns inspelat 


Klubbens instruktörer tog sig tiden att spela in allt som behövs för att ni ska genomföra en gradering.

Träna hårt och visa oss er ståndaktighet 

Toi-Gye

Handteknik

Öva enligt video. Var noga med att korsa rätt och glöm ej vågrörelse och motgående rörlse i teknik. 

Fotteknik 

Tänk på att alla sparkar börjar med att lyfta med böjt knä. Träna på balans. Sparka inte högre än du kan med balans.

Joon-Gun

1 Step-sparring 

Visa upp så som videon visar. Med attack och försvar. Tänk på att step-sparring ska uppvisa korrekta ställningar, tekniker och kontroll på kontring.